Marketingplannen voor tandartspraktijken

In het snelle tijdperk waarin we leven, zijn we altijd op zoek naar de nieuwste technologieën. Van  miljoenen bedrijven tot kleine winkels, ze investeren allemaal in marketing voor de diensten en producten die ze aanbieden. Met als doel te adverteren, te verkopen en ten koste van alles de markt te leiden. Degenen die hier geen gebruik van maken, missen hun kans op succes.

Speciaal voor de medische sector en hierbij specifiek tandartsen geldt dat men zich niet altijd bewust is van het bestaan van een bepaalde praktijk. De grootste behoefte is dus een zeer invloedrijke en sterke marketing van niet alleen de behandelingen maar ook de praktijk. Bij de praktijk betekent dit niet alleen de plaats, er zijn nog meer dingen die je onder de aandacht kan brengen.

 

De praktijk/ locatie:

Zorg voor een aantrekkelijke, opvallende maar degelijke buitenkant, zodat je patiënt een goede eerste indruk heeft. Wanneer het gaat om interieur van de praktijk moet er rekening mee worden gehouden dat voor een tandartsenpraktijk comfort en reinheid een prioriteit is. Dit zijn vervolgens de twee belangrijkste aspecten je moet benadrukken in de marketing als het gaat om de praktijk. Gebruik deze aspecten in je brochures, social mediaplatforms en de website.

 

De behandeling:

De meeste klinieken bieden een breed scala aan behandelingen, wat uiteraard een goed teken is dat ze zich in verschillende gebieden specialiseren. Wanneer er sprake is van bepaalde specialisaties die je als tandarts hebt, dan wordt daardoor vaak een bepaalde kwaliteit geacht aanwezig te zijn. Het is dan ook belangrijk om eventuele specialisaties naar voren te brengen.

 

Daarnaast is het goed om behandelingen en diensten die in het verleden met succes zijn uitgevoerd, te benadrukken. Breng deze aspecten in kaart, wanneer je dit hebt gedefinieerd, kan je bepalen via welke kanalen en mediums van de marketing je gaat gebruiken om dit naar buiten te brengen.

 

Wil je weten met welke aspecten wij je kunnen begeleiden en ondersteunen? Neem dan contact met ons op!

 

 

Client5
Client4
Client3
Client2
Client1